FRANCZYZA
W naszej ofercie współpracy znajdziesz również możliwość przystąpienia do sieci restauracji pod wspólnym Brandem. „zrzeszamy – niezrzeszonych”
Masz już własną restaurację i chcesz przystąpić do sieci – my przeprowadzimy Cię przez cały proces.
Co zyskujesz:
• system produktów, abyś był pewny, że używasz produktów tej samej jakości,
• podręcznik operacyjny,
• miesięczne oceny restauracji,
• system do sporządzania raportów tygodniowych, który pozwoli Ci sprawdzać zużycie i wykryć straty jeżeli takie wystąpią,
• system raportów finansowych, który pozwoli Ci kontrolować zyski,
• ocenę obsługi klienta poprzez badania tajemniczego klienta,
• dodatkową indywidualną pomoc,
• wysokiej jakości surowce,
• rozpoznawalną markę.
Franczyza to system sprzedaży towarów, usług lub technologii oparty na ścisłej i ciągłej współpracy pomiędzy przedsiębiorcami: franczyzodawcą i franczyzobiorcami.
Franczyza polega na prowadzeniu działalności gospodarczej pod szyldem franczyzodawcy, ale na ryzyko franczyzobiorcy przy wykorzystaniu m.in.: znaku towarowego (marki), know-how franczyzodawcy, w zamian zaświadczenie finansowe na jego rzecz.
Istotnymi cechami takiej formy współpracy są:
• niezależność prawna, finansowa oraz organizacyjna franczyzodawcy i franczyzobiorcy (czego wyrazem jest m.in. posiadanie własnych kas rejestrujących);
• trwały, kontraktowy stosunek umowny;
• przekazywanie franczyzobiorcy „know-how” w sposób ciągły, przez cały okres obowiązywania umowy;